Week 3
​
Week 4
​
​
​
Week 5
​​
Week 6
Feedback samenkom moment groep:
Fascinatie voor online; deze tijd is heel gunstig voor jou
Onderzoek is nu nog relevanter dan het al was
Wil je de projectleider zijn van de fysieke expositie?
Er is veel te leren van HKU breed en X, daarbinnen kan je die leidinggevende rol al op je nemen.
Het is belangrijk om een focus te hebben. Door mailen blijf je in een groot netwerk.
Het is interessant om je echt te richten op de online expositie van ons jaar.
Els is ook ondersteuner van de exposure, je kunt met haar in gesprek.
Het is waardevol om naast een live expositie een online expsositie te hebben.
Er is behoefte aan een Instagram voor de docentenopleiding. Kun je hier ook een rol in gaan spelen?
​
Super tof, ook voor alle vierde jaars. Hoe kunnen we ons goed online tonen? Misschien kan je er voor zorgen dat mensen samen een online expo kunnen bekijken? Zodat er dialoog is tussen de bezoekers.
​
Spannend plan en heel relevant. Ook voor de toekomst en na de opleiding zijn dit goede skills die je verder gaan helpen.
Mag ik je les bij eliane bijwonen? Lijkt me reuze interessant :)
​
Wil je een online mogelijkheid creëren voor exposure of vooral ervaring op doen als leider van het project (ook als het fysiek zou zijn)? Ik zou daar mogelijk een keuze in maken. Omdat het zo erg uit een loopt.
Heb je al contact met HKUX?​​
Literatuur:
-https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-030-51968-1_15​
​
Week 7
Gesprek Esther
Welke rol kan ook in hoe ziet de pedagogiek etc. Ik beschrijf wat we gaan doen hoe dat eruit ziet en welke doelen we behalen. Beschrijvend onderzoek. Enerzijds onderzoeker en aan de andere kant ben ik een van de ontwerpers. Een stukje van mijn onderzoek is een ontwerp vraag. Wat hebben we gedaan en welke stappen hebben we gezet en waar lijdt dat toe.
Info aan het verzamelen. Verkennen van wat is een voorbeeld van online didactiek of pedagogiek op kunsteducatie. Om die concreter te krijgen. Het heeft altijd een relatie met kunsteducatie.
Aan de ene kant verzamel ik voorbeelden. Soms ben ik participerend onderzoeker en zit ik in dat ontwerpteam, gebruik ik die voorbeelden. Nadat ik daarmee heb gewerkt. Wat hebben we nu eigenlijk gedaan? Wat is mijn rol in dit traject? Welke positie neem ik nou in?
Onderscheid in doelgroep meenemen in hoofd en deelvragen.
Het is helemaal niet zo gek als ik me focus op mijn eigen rol en mijn projectgroep. Testfase meenemen. Minder focust op het echte publiek.
​
Week 8​
Aantekening Myrthe
The best practecis meenemen. Exposure in een soort lesplan gieten. Leerdoelen voor onszelf en bezoekers. Activiteiten. Exposure ontwerpen aan de hand van een lesplan. Andere plekken verzamelen en terug geven. Onderdeel maken van het onderzoek. Rol van Martijn en job. Hoe komen we op goede workshops. Didactische en pedagogische visie opschrijft en kijkt wat er nodig is om bij deze doelen te komen. Ontwerponderzoek doet. Zijn we goed bezig en volledig.
Als klas een tekstje willen en die rol kan ik op me nemen. Steeds de klas meenemen en feedback. Weldoordacht programma dat aansluit bij wat de hele klas wilt. Wie komen en hoe.
Vragen ontwerper gericht maken
​
Welke didactische en pedagogische visie maken wij als klas herkenbaar in onze exposure. En hoe is dit herkenbaar in de uitwerking.
Ik mag conclusies trekken uit de sessie van vandaag. Als we dit dit dit belangrijk vinden meoten we dit en dit laten terug komen. Daar geven ze feedback op. Hoe kan dit? Ontwerpen spiegelen ontwerpen spiegelen. Aan iemand anders.
Trechtervorm belangrijk. Dit wilde we. Het pedagogische en didactische ontwerp van dit traject is het doel.
Je kan al doelstellingen opschrijven. en dan ranken in google docs. Waar ligt echt de nadruk op en dan selecteren.
Conclusie is dat je uitkomt op 3 groepen die verschillende focussen erop legt.
​​
Week 9
​
Week 10​​
​
Feedback met de groep 9 maart:​
Die woorden pedagogisch en didactisch zijn grote container begrippen. Misschien kan je daar naar kijken. Dit maakt het een lastige hoofdvraag. Misschien heb je ook verschillende visies als klas en kan je dat niet onder 1 document zetten. Moeilijk te behappen je vraag.
​
Quincy twijfelt met de woorden pedagogisch didactisch. Omdat de expositie die we gaan organiseren meer een kunsteducatieve expositie is. Dus de nadruk ligt op het kunstgedeelte. Quincy vraagt zich af in hoeverre ik onderzoek kan doen als dit de hoofdvraag is.
​
Is de tweede deelvraag niet concreter als hoofdvraag. tuurlijk zit je dan met die doelen en zijn er misschien meerdere doelen etc. Mag dat meerstemmig zijn is er 1 doel of zijn er meerdere doelen. Kan je die vraag niet meer naar voren halen. Wat willen wij als groep bereiken met online kunsteducatie? en hoe maken wij dit zichtbaar? Ik kan gaan nadenken over die meerstemmigheid en hoort het bij dat doel dat het meerstemmig is? Mogen er verschillende visies zijn, maar streven we toch met zijn allen naar ongeveer het zelfde doel?
​
Win win situaties opzoeken en dan af en toe je onderzoeksbril opzetten. Soms zit je er met je positionering midden in, maar dan zet je je bril op en ga je erboven hangen en kijken wat er nu precies gebeurt en dit analyseren.
​
Hierbij een aantal tips voor online tentoonstellingsbezoek en online kunsteducatie:
Boijmans doet veel online nu ze niet alleen vanwege corona maar ook de verbouwing gesloten zijn:
https://www.boijmans.nl/nieuws...
https://www.boijmans.nl/onderw...
https://www.brigittejansen.com/HandboekOnlineArtMediation.pdf
https://www.boijmans.nl/tentoonstellingen/plan-b
En heel gericht op thuisonderwijs voor VO en PO:
https://www.boijmans.nl/onderw...
en ik vind het programma van het Stedelijk ook interessant:
https://www.stedelijk.nl/nl/st...
En tot slot heeft Mr Motley interessante artikelen hierover, zie bv:
https://www.mistermotley.nl/ar...
https://www.mistermotley.nl/ar...
​​
Week 11
Gesprek Anouk
in gesprek met mensen van instellingen, minder literatuur. kant en klaar mogelijk. 3 vragen waar ze van te voren op kunnen reageren. how to make a Great ..punten uithalen en eigen methode ontwikkelen.
​
Eerst misschien algemenere slag en dan kaderen. opnieuw instituten vragen en opnieuw inzoomen.
​
oude doelstellingen in een online les stoppen. Vergelijkend onderzoek. Hoe proberen jullie om te gaan met de kunst educatieve doelstellingen die jullie fysiek hadden.
​
Vorm en inhoud onderscheiden. toegankelijkheid is een voordeel.
​
In kaart brengen wat er online aan educatie is. wat willen wij als klas hierin? deze voor en nadelen voor de inhoud. voorleggen en wij kiezen. in die vorm die we kiezen verdiepen.
​
Aantekening team teaching:
Hoe deelt een curator zijn of haar werk. Hoe kan ik die structuren en mekanismen delen? Uitzoomen en inzoomen. Veelheid en structuur. Keuze maken inzoomen. 1 ding meer aandacht geven. Wat zijn ze belangrijkste inzichten? Curator een film maken hoe gaat het achter de schermen. Keuzes die ik maak in het proces. En nog een toevoeging voor Nina: het beeld dat je net liet zien vind ik heel intrigerend!
​
Week 12
Gesprek job
Alle studenten kunnen al aan het werk in hun eigen projecten om de eigen pagina in te gaan richten, mijn excuus als dat nog niet helemaal duidelijk was. Als het goed is heeft iedereen een uitnodiging gekregen van de exposure pagina (HKU Exposure, Conformation instructions) om hun account aan te maken.
Een belangrijke sidenote hierbij: als jullie willen dat alle pagina’s dezelfde look krijgen, of bv hetzelfde logo gebruiken, is het goed om dat goed af te stemmen vóór mensen gaan bouwen, zodat iedereen direct deze elementen kan meenemen in de opbouwen van hun pagina. Het is niet mogelijk om achteraf bv in één keer op alle pagina’s automatisch dezelfde achtergrond of logo toe te voegen. Dan moet dit een voor een op alle pagina’s worden gedaan.
Voor groen licht kunnen we hier een simpele overzichtspagina voor maken, waar links naar alle projectpagina’s op staan. Kan ik voor je doen, maar dat kan jij waarschijnlijk zelf ook.
Voor Osmosium moet er een ontwerp / navigatie komen, waarin alle events die jullie willen doen (workshops / live presentaties enz) een plek krijgen.
Als mensen op dat moment in hun eigen pagina iets willen streamen of bv via Jitsi een Q&A willen doen, veranderen ze dat op hun eigen pagina.
Voor ‘Centrale’ evenementen, bv een netwerkborrel of een stream voor een opening, maken we dan een aantal nieuwe pagina’s aan.
Ik kan me voorstellen dat er dan daarnaast ook nog een index komt die naar alle losse studentenpagina’s gaat verwijzen.
Daarboven komt dan weer een overall toegangs / navigatie pagina .
Om een beeld te krijgen: kijk ook even naar het voorbeeld van blikvangers (blikvangers.hku.nl <http://blikvangers.hku.nl/>). Tijdens de livestream zaterdag hadden zij een pagina voor staan, waarop alléén de stream stond. En de kijker niet on-demand naar de films kon kijken. Zaterdag avond hebben ze dit omgezet naar het on-demand overzicht wat er nu te zien is op de pagina.
Ze hebben één homepage met daar onder 3 deelpagina’s (makers, films, en info) en deze pagina’s verwijzen onderling ook weer allemaal naar elkaar.
Hopelijk geeft dit weer een iets duidelijker beeld! We kunnen hier komende maandag ook op in gaan, maar het is wel fijn als mensen voor die tijd zelf al een beetje op het platform rond gekeken hebben.
Als er aandachtspunten / vragen voor maandag zijn die je nu al weet, laat mij deze dan even weten, dan kan ik e.e.a. vast voorbereiden.
Week 13
​
Gesprek Myrthe
Ik ben de klas aan het meenemen in een traject.
Dat is educatie, inspelen op behoeftes. Dat is mijn sleutelrol. Collectie van voorbeelden laat zien hoe ik een andere rol pak dan mijn medestudenten. Wat is belangrijk in die rol? Hoe weet ik hoe ik die rol moet pakken? Context scheppen bij waar de workshops aan moeten voldoen. Zichtbaar maken. Organiseren en projectsturen. Waar pak ik hem wel en waar pak ik hem niet. Wat doet een projectleider en wat zijn kenmerken van een goede projectleider. Mijn ontwikkeling onder de loep. Hoe beter ik wordt in zeggen wat mijn rol hoe beter ik kan zeggen wat ik niet wil. Overal verantwoordelijk in zijn.
Gebruik je eindonderzoek! Doe het voor jezelf!
​
Maak zichtbaar dat ik leer van mijn eindonderzoek. Dingen uit te proberen en feedback te vragen.
Wat is en doet een goede projectleider? Educatiekant van een projectleider. Ik voel wat de groep nodig heeft. Wat heeft de kunsteducatie rol te maken van de projectleider rol. Waar verschillen ze en komen ze overheen. Zorg dragen als projectleider zit in mijn.
​
Ik werk met leeruitkomsten huppelepup en ik licht twee dingen eruit. Die weet ik nog niet zo goed hoe ik die doe etc. voorbeeld van een goede waar ik sterk in sta. Projectmatig samenwerken zie je terug in mijn onderzoek.
In kaart brengen voor mezelf. Welke heb ik al afgerond? 1 voorbeeld hoe die eruit sprong. Vooral voorbeelden noemen.
Oefening zijn met alle leeruitkomsten met aantekeningen van belangrijke momenten. Wat waren voor mij sleutelmomenten. Zie vragen van groen-licht.
Vooral vooruit proberen te kijken. Komende periode benutten om.
De keuzes die ik maak in de voorbereiding te noemen. Vooral de focus hier, hier hierop leggen. Ik laat dit even liggen ik pak de leiding.
Dit dit, dit doe ik en ik leg hier de focus op.
​
Gesprek Esther
In welke context speelt dit?
Tessa Hendriks en els contacteren over leiderschap
Visueel zichtbaar maken.
Gedragingen helder maken
Interventies
Methodes uit boeken halen, uitproberen en testen
4 vragen uit de vragen halen die de focus zijn nu. Je hoeft niet perse een hoofdvraag te kiezen.
​
Gesprek Esther
Product van onderzoeksproces:
-Organische processen
-Bisschop van boelen---Onderzoek deelname, leren. groeien, waarnemen
​
Persoonlijk proces/autobiografie kan urgent zijn voor andere--- proces verslag persoonlijk en eigen maken.
Levensloop of levenslijn, ontwikkelingslijn.
Waar gebeurde iets wat van betekenis was?
Scriptie, tekst en papier loslaten.
Tocht- doorklikpagina-reis
​
Verschillende werelden creëren waarin er steeds een nieuwe ontdekking is. Op wix maken. Zie wereld https://mont-saint-michel-3d.website
​
​
​
​
​
​